HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.05.27. 08:02 vízumfeleség

Felvettük a harcot

Átnéztük lakásunk védelmi vonalait. Ide csak az nem jön be, aki nem akar. A bejárati ajtó nem illeszkedik a tokba, az elszívók kivezetőin nincs bogárháló, a nyílászárók vízelvezetőin is átfér egy százlábú. A ház pedig úgy épült, hogy alulról is simán bemászhat bármi. Az épület egy betonteknőn áll, a teknő és a padlónk között nincs semmi, csak a gerendák, amikre a parkettát fektették. A teknőben vezetik az összes csövet, így hát arra is nyitott a lakás. Az alapon pedig vannak kis szellőző nyílások, amikre viszont csak olyan rácsozatot tettek, ami a macskák ellen jó, de a bogarak ki-be járkálhatnak rajta.

Bár valószínűleg feleslegesen, de néhány lyukat beragasztottunk, és azt próbáljuk elérni, hogy ne akarjanak az állatok bejönni.

Vettünk 2 féle mérget. Az egyikkel körbe kell szórni a lakást kívülről, a másik segítségével pedig végzünk azokkal a bogarakkal, akik mégis bejutnak. Egyéb intézkedések is hoztunk: ezentúl már este eltakarítjuk a vacsora nyomait, nem hagyunk kint ételmaradékot és már este elmosogatunk, felsöprünk és felmosunk, a lámpákat pedig égve hagyjuk! Beszereztem még néhány illatosítót is, hogy az állatok már messziről úgy érezzék, ide nincs értelme bejönni.

Az esetek óta, ha belépek valamelyik helyiségbe, mindig megnézem a falakat, lefekvés előtt átnézem az ágyneműt, Darina kiságyát is többször megnézem. Féltem a kis lurkókat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: japán rovarok százlábú


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr432034731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása