HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.06.13. 16:16 vízumfeleség

Szívós dögök II.

Mint kiderült, a riasztó spray-vel próbáltuk kinyírni az állatot :). Nem véletlenül ment nehezen! Azóta már szereztünk be egy biztos gyilkost. A nevét nem tudom, de -85 fokon végez a kártevőkkel.

Felhívtuk a ház bérbeadóját is, mert hát felkészületlen és parás külföldiként nehezen bírkózunk meg a falon mászó százlábúak látványával. A bérbeadó nagyon korrekt is volt, minden kérdés nélkül küldött egy szakembert. A szaki szombaton el is jött betömött minden lyukat. Elvileg a föld felé már zárt a lakás. Estére meg is nyugodtunk, mikor éjjel 11 óra körül Zorka szólt, hogy egy százlábú mászik a falon. Szuper, nem tartott sokáig a nyugalom. Szerencsére az új, -85 szer gyorsan hatott és pillanatok alatt a falra fagyasztotta a piroslábú kis szörnyeteget.

Ferkó szerint még péntek estéről maradt nálunk a "kis vendégünk". Remélem, igaza lesz. Persze próbáltunk rájönni, hogy hol is jöhetett be. Hogy biztosra menjünk, japán módi szerint ragasztószalaggal (itt ha valami kicsit megreped, felhajlik azonnal szürke ragasztószalaghoz nyúlnak és azzal javítják a problémát :)) mindent beragasztottunk: van már háló az elszívókon, lezártuk a légkondi csöveit, az ablak szellőzőit.

A neten utána olvastunk a százlábúnak is - ismerjük meg az ellenséget! Ellentmondásos hírek szerepeltek, szóval most vagy nem lesz több százlábúnk, vagy még nagyon sok várható. Abban viszont mindegyik egyetértet, hogy nem mi vagyunk a prédái :). No ezzel a megnyugtató mondattal hajtjuk nyugovóra a fejünk még 82-szer.

1 komment

Címkék: japán rovarok százlábú


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr952078668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edédi 2010.06.14. 06:39:58

Muszály még 82 napig idegeskednetek? Nem lehet ott másik lakást szerezni? Én megkísérelném a változtatást. 82 nap nagyon hosszú idő. Nincs olyan sok holmitok, hogy azt ne lehetne átköltöztetni valahova, talán más szempontból is megérné....
Puszi mindenkinek Edédi
süti beállítások módosítása