HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.06.18. 17:11 vízumfeleség

Állatvilág

A japán faunáról szerzett ismereteink igen hiányosak. Majmokat vártunk, meg különleges tengeri állatokat, no de semmilyen különlegességre nem számítottunk az utcánkban. Csak itt a kis mikrokörnyezetünkben találkoztam már jó néhány nem várt lakótárssal. Most a borzalmas százlábúakról nem is beszélek (egyébként már 6 napja nem láttunk egyet sem, de nem bízom el magam, továbbra is résen vagyok!), annál inkább néhány érdekes kakio-i lakosról!

A minap a bolt felé sétálva kis patakunkban – hol egyébként el kezdtek fogyatkozni a kiskacsák, a három kacsacsaládból kettőnél eggyel kevesebb kicsit számláltunk – egy kb. másfél méteres kígyót pillantottunk meg, ahogy éppen felfelé próbált úszni. Kisebb tömeg figyelte az állat próbálkozásait. Szerencsére senkinek az arcán nem láttam pánikot (ez persze semmit nem jelent, mert a japán ember a földrengéssel és a százlábúakkal is együtt tud élni), azért felhívtam Ferkót, hogy ugyan kérdezze már meg a kollégáit, hogy mégis mire számíthatunk. Ők megnyugtattak, hogy Tokió környékén nincs mitől tartanunk.

Szerencsére egy kedvesebb szomszédunk is van – ez a patak minden napra tartogat valamit – egy kb. 60 cm-es teknős is lakik benne. Sajnos ritkán látjuk, mert megbújik a kövek alatt, de néha kijön, hogy üdvözölhessük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: japán teknős állatok kígyó


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr382091982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása