HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.03.28. 15:07 vízumfeleség

Még két szúrás és virágoznak a cseresznyefák

Szombaton Darina újabb két oltással gazdagodott. Kicsit bonyolultan indult a helyzet, mert nem volt ott az angolul beszélő asszisztens és Naszti kollégája sem volt velünk, hogy tolmácsoljon, mi pedig ott álltunk egy japán kérdőívvel szemben. Szerencsére a váróteremben volt egy japán hölgy, aki a segítségünkre sietett (élt már az USA-ban). Kitöltötte velünk a kérdőívet (itt minden oltás előtt ezt meg kell tenni, kb. olyan kérdések szerepelnek benne, hogy hány kilóval született, volt-e valamilyen bonyodalom szüléskor, volt-e beteg az elmúlt egy hónapban, most vannak-e panaszai, mi a helyzet a közeli családtagokkal stb.). Ezután már a szokásos procedúra következett, szólítottak, és Darina túlesett a fájdalmas szúrásokon. Most szerencsére 36,9-es hőmérséklet-emelkedéssel megúszta a dolgot.

A szuri után elmentünk kirándulni az Ueno parkba, mert éppen most virágoznak a cseresznyefák, ami igazán nagy esemény itt Japánba. A park természetesen tele volt, minden szabad felület piknikező japánokkal volt zsúfolt. Ahogy elnéztük bőven fogyott a sör és a szaké. A virágzás sajnos még nem volt teljes, sok még nem nyílt ki, de majd egy következő hétvégén visszalátogatunk. Akkor majd készítünk néhány fotót is róla (most sajnos itthon hagytuk a gépet).

A park egyébként elég koszos, az ünnep miatt óriási kukák vannak szerteszét kihelyezve, sokuk már tömve a szeméttel, csúcsidőn túl pedig egy csomó hajléktalan otthona.

 

3 komment

Címkék: japán oltás cseresznyevirág


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr271874967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lizzzy · http://lizzy-japanblog.blogspot.com 2010.04.02. 07:59:31

Kedves Feri!

A honlapodon keresztül is próbáltam már üzenetet írni neked, de mindig kiír valami hibaüzenetet. Ennek ellenére ha már megkaptad őket, akkor előre is elnézést az ismétlésért.

Februárban érkeztünk férjemmel és egy éves kisfiunkkal Japánba, Nagoyába. Két évig leszünk itt. Próbálom összeállítani én is a kisfiunk oltási tervét. A dokik kérik a magyar oltási rendet japánul vagy angolul. Azt szeretném megkérdezni, hogy nincs-e véletlenül meg nektek valamelyik nyelven a magyar oltási lista. Megspórolnék vele egy fordíttatást : ). A kötelezőkön kívül mi még a Prevenárt adatjuk be. Nektek azt is sikerült itt Japánban?
Előre is köszönöm a segítséget!

vízumfeleség 2010.04.02. 09:14:04

@Ennna: Szia Ennna!

Én a felesége vagyok, mi egy év alatti gyerek oltásairól egyeztettünk.
Már későn tudtuk meg, (de a Követség segít ebben) hogy vannak nemzetközi kórházak, akik be tudják szerezni az Európában használatos oltásokat. Ez a legegyszerűbb talán. Mi sajnos szívunk, így szegény gyereket többször kell megszúrni. Amit tudnod kell, ha nem sikerül a nemzetközi kórházban beszerezni az oltást: japánban nem kötelező a hib, és kb. 2 hónap, mire a helyi rendelőintézet beszerzi, ezért jó előre szólj nekik - és fizetős oltás; IPV helyett még OPV-t használnak, erről a helyi WardOffice küld tájékoztatást, ott is kapja meg a gyerek; Prevenar van, ez is fizetős sajnos, így előre jelezni kell a rendelőintézetben; az MMR-ről nem tudok.
Nekünk már szerencsére nemzetközi oltási könyvünk van, arra nem panaszkodott a helyi orvos :), nem kért külön oltási listát. Egyébként én még a László kórházzal egyeztetek az oltásokról, az ANTSZ-től kaptam kontaktot.
A gyerek oltási könyvéről van egy fotó a bejegyzésben, azt talán tudod használni, másunk nincs angolul. (Egyébként az oltási könyvben a kék matrica a Prevenar.)
Ha még tudok valamiben segíteni, írj!

Lizzzy · http://lizzy-japanblog.blogspot.com 2010.04.03. 14:02:59

@vízumfeleség:
Szia!
Köszönöm az infot, megpróbálok utánanézni hogy van-e itt nemzetközi kórház, remélem még nem késő.

Ha nem túl nagy kérés, megtennéd, hogy az oltási könyv képét eredeti méretben elküldenéd az e-mailcímemre? Innen nem tudom kinagyítani, és nem mindent tudok elolvasni

Köszi mégegyszer és minden jót nektek!
süti beállítások módosítása