HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.02.23. 08:04 vízumfeleség

Magyar vs. japán oltási rend

Egy kicsit bővebben az oltásokról.

Elég más, mint otthon. Itt a gyermek születése után az anyák (olyan közös találkozókon, mint amilyenen mi is voltunk Darinával, ld. 3 hónapos státusz), részletes tájékoztatást kapnak az oltásokról, azok szükségességéről. A szerzett ismeretek tükrében a szülők elkészíthetik gyermekük oltási tervét. Ez egészen az iskola végeztéig tartalmazza, melyik oltást, mikor kell megkapnia a gyereknek. A japán gyerekek születésük után 3-6 hónapos koruk között kapják meg az első oltásukat, ami a BCG, ezt követően – 4 hét múlva - jön csak a DTP oltás. IPV-t a gyermekek nem is kapnak, ahelyett OPV van, amihez majd szintén kapunk behívót, hiszen azt is csoportosan kapják meg az egyidős gyerekek. A Hib oltás pedig itt nem is kötelező.

No ezekből lett nekünk egy kicsit bonyodalmunk, de egyeztetve az otthoniakkal (Dr. Kulcsár Andreával és Dr. Varga Zsuzsannával), összeállt Darina speciális oltási rendje is. Kicsit izgultunk ugyan, hogy mi lesz a vége, kell-e hozatni otthonról a megfelelő oltóanyagot, de néhány nap telefonálgatás és e-mailváltás után minden megoldódott.

Az OPV-t megkapja, mint a japánok, a Hib-et külön oltás formájában fogja megkapni (ez a plusz két darab szuri). Ez utóbbit elég nehéz beszerezni itt, ritkán kérik a japán szülők, de a kórház, ahol legutóbb oltották Darinát megszerzi nekünk, így a 4. havi oltás után 4 héttel azt is megkaphatja. Még egy feladat lesz a pneumococcus oltás megszerzése, azaz a megfelelő típusú (Prevenar) vakcina beszerzése, de ez is megoldható, a kórház mindenben nagyon együttműködő és segítőkész.

 

3 komment

Címkék: japán oltás


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr261782940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edédi 2010.02.24. 14:52:41

Darina-baba hasonlít most Zóra kiskorára vagy csak innen nézve látjuk így??? Gratulálunk Darina átfordulásához! Minden egyes mondatnak örülünk! Nagyon megnyugtató, hogy ilyen egészségesen fejlődik...
Puszi! Gyöngyi

XLsister 2010.02.27. 10:40:14

hellóka!

Zorkát már elfogadják a gyerekek a játszótéren?

vízumfeleség 2010.02.28. 15:55:12

@XLsister: Mostanában leginkább üres játszóterekkel találkozunk, viszont egyre többet járunk játszóházba. Ott szerencsére nincs gond.Úgy tűnik, csak itt a környéken kevés az európai. Egyébként legutóbb egy apuka meg is állt és mutogatta Zorkát a lányának.
süti beállítások módosítása