HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.07.22. 06:13 vízumfeleség

Megérkezett a nyár

Örömmel jelentem, hogy a monszunnak már két hete vége (elég jól megúsztuk, végül nem esett állandóan az eső). Beköszöntött a nyár a maga 35+ fokával, égető Napjával. Pusztulunk meg a melegtől. Eddig megmosolyogtam az embereket, hogy nyakik beöltözve sétálnak, meg még napernyőt is képesek cipelni. No ezúton megkövetem őket, már értem. Mi is beszereztünk a babakocsira egy extra ernyőt, nehogy szegény Darina megégjen, mi meg a nagyobbal kenjük magunk az 50 faktorral.

A hőség sajnos a lakásban is elviselhetetlen. Bár van egy légkondi, de 1 db a 40 négyzetméterre, 3 helyiségre, és ráadásul még valami első generációs darab. Dolgozik szegény rendületlenül, zakatol, zörög, küszködik, de sajnos 28 foknál lejjebb nem kúszik a hőmérséklet.

A piszok meleg miatt csak 5 után megyünk a játszótérre, addig itthon szabadfoglalkozás. A játszótér után pedig irány a bolt. Ott nagyon jól működik a légkondi, mindig sokáig nézelődünk, hűsölünk!

Hétvégi programjaink is változtak a hőség miatt. Most már csak délután vesszük nyakunkba a várost és mostanában sok időt töltöttünk az óceán partján, Enoshimán. Ott mindig hűvös szél lengedez és a Fujit is látni.

A strand egyébként szuper, elég tiszta a part, egy kivétellel a víz is tiszta volt (az egy alkalommal valami algás cucc érkezett a partra). A strand mentén végig kis fabódék vannak felállítva, ahol néhány yen ellenében lehet hűsölni, illetve enni-inni. Ami nagyon hiányzik viszont, nincs zuhanyzási lehetőség.

A strandon egyébként főleg fiatalok vannak (20-30 év körüliek), meg kisgyerek családok. Komplett felszereléssel piknikeznek, tökélyre fejlesztették a törölközőbe átöltözést. A nők leginkább ruhában strandolnak (illetve fele-fele arányban lehet a fürdő- és utcai ruhás strandoló). Itt nem a mindent megmutatok bikini a divat, és ami még szembeötlő, egy japán nőnek sincs narancsbőre. Most már kifejezetten figyelem, de még egyet sem sikerült látnom (miért???) A férfiak esetében jellemző az izmos has. Ők dupla fürdőgatyát húznak, és persze menőzésül az alsó márkajelzését mutogatják.

Zorka pedig itt is nagyon népszerű, fotózzák, bámulják szegényt. Már kezdi elég rosszul viselni.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr832167793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása