HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.03.24. 06:14 vízumfeleség

The Kingdom of Dream and Magic – Tokyo Disneyland

Zorkát a harmadik születésnapja alkalmából egy Disneyland kirándulással leptük meg. Hajnali ötkor  tortával ébresztettük (kérésének megfelelően mazsolással – ez azt jelentette,  hogy a gyümölcsös tortát teleszórtuk mazsolával), majd összeraktuk a két gyereket és irány a vasút. Körülbelül másfél óra vonatozással elértük a célállomást. Óriási tömeg fogadott. Még ki sem nyitott a park, de már kb. 50 méteres sorok álltak minden bejáratnál, amiből kb. 10 db lehetett nyitva.  8 órakor kinyíltak a kapuk és elkezdtünk befelé hömpölyögni. Furcsállva néztük, hogy az emberek rohannak keresztül kasul, nem tudtuk mire vélni. Mi szép komótosan sétáltunk befelé. Akkor kezdtük megérteni, miért is rohannak. Minden látványosságnál óriási sorok kezdtek kialakulni, majd megpillantottuk a kijelzőket, amelyek a várható várakozási időt tüntették fel (Szörny Rt. 200 perc!). Ez egyébként azt jelentette, hogy ennyit kellett várni azért, hogy a körülbelül 5 perces attrakciót átéld.

Minden egyes állomáson egy vidámparki szellemvasúthoz hasonló kalandban lehet része a sort végigállónak. Az elején még nyígtunk, hogy na ne má’, de végül beletörődtünk, és a legtöbb helyen kivártuk a sorunkat. (Egy jó tanács annak, ki meglátogatná a helyet: nem érdemes már reggel odamenni, 15 óra után érvényes jegyet is lehet váltani, és akkor már lényegesen rövidülnek a várakozás idők – 200 helyett 120 perc :))

Voltunk hajótúrán a dzsungelben, Tom Sawyer útját jártuk, vonatoztunk az indiánok, dinoszauruszok földjén, meglátogattuk a Százholdas pagonyt, voltunk Rajzfilm városban Roger nyúlnál, lovagoltunk, táncoló bábukat néztünk, 3D moziztunk, megnéztük a Szörny Rt.-t, mikiegeres pizzát, meg csomó pattogatott kukoricát ettünk.

Zóra nagyon jól érezte magát, és nagyon el is fáradt. A kedvence a Miki egér és Micimackó volt.

Nekünk felnőtteknek kicsit sok volt az ember, az egész napos rajzfilmzene, de azért tátottuk a szánkat, mert minden jól ki volt találva, minden működött, jól volt szervezve.

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: japán tokió disneyland


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr331864203

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cuentos populares infantiles cortos para niños 2018.05.24. 12:31:20

Jane Birkin és kortársai – hatvanas évekbeli francia pop - Recorder

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elite beat agent 2010.03.24. 14:13:40

Disneyland a legnagyobb emberfogó, amit valaha egér épített :)
süti beállítások módosítása