HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.04.16. 09:39 vízumfeleség

Minden göncünk foltos

Itt még a mosás sem úgy működik, mint otthon. Először is van egy csodagépünk, amely kifejezetten a japán piacra készült, így persze, a kijelző panelen egyetlen érthető írást sem találunk. Azért ezzel mégis boldogulunk, mert nem is japán lenne, ha nem lenne minden kis rajzokkal is illusztrálva. Ez azért megkönnyíti a használatát.

A mosógép rejtelmeinek megfejtése után, fejtörést okozott még a mosópor kiválasztása. A meleg víz csodatevő erejében itt nem lehet bízni, ugyanis minden masina hidegvízzel mos. Ezért aztán azt gondoltuk, akkor valami brutál erős mosóport használhatnak, de nem. Minden ruhánk, amit egyszer már leettünk, az sajnos foltos marad. A makacs foltokkal ellátott göncöket – egy hároméves mellett ilyet nem nehéz találni a háztartásunkban – ugyanúgy szedem ki a mosógépből, mint ahogy beraktam (na jó, vizesnek azért vizes lesz). Pedig, sok percet eltöltöttem a bolt mosószeres polcainál, ahol a rajzok alapján kiválasztottam, azt a szert, amelyik dobozán koszos gyerekruhák vannak, és ezt még meg is toldottam egy folteltávolítós zselével. Sajnos mindhiába.

Kicsi mosógépünkre és a hazai mosóporokra – meg anyura :) - nagy feladat vár szeptemberben!

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr521925693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edédi 2010.04.16. 11:47:32

Próbáld meg hipóval, vagy vizzel higított klórmésszel beáztatva kimosni a ruhát. Nagy fazék vízben időnként ki is lehetne főzni.
Valamikor nem volt mosógépünk, csak ez segített. Persze a szép szines mintának akkor vége!
Sziasztok, fő az egészség! Edédi

Lizzzy · http://lizzy-japanblog.blogspot.com 2010.04.20. 07:39:42

Szia! Én éppen ezért egy jelentős mennyiségű Vanish-t is bepakoltam a konténerbe ami utánunk jött Japánba hajón : ). Igaz itt jóval lágyabb a víz mint otthon, de a folt az folt marad.
Én még egyébként az öblítőkkel is gondban vagyok, nem tudom melyik a folyékony mosószer és melyik az öblítő. Bár ők állítólag a lágy víz miatt öblítőt sem használnak.
süti beállítások módosítása