HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.06.21. 00:24 vízumfeleség

Kutyát nem eszünk

Ferkó a minap kínai és japán kollégájával a hazaúton ételekről beszélgetett. Ferkó persze feltette a kérdést kínai kollegájának: mi a helyzet a kutyahússal? A kollega már evett kutyát (és ízlett neki), de jelezte, hogy az valójában a koreai konyha étele. A japán kollega a választól rettentően elképedt. Számára elképzelhetetlen, hogy kutyát egyenek. Hogy miért?

Japánban a kutya NAGYON drága „hobbi”. Először is óriási beruházás a megvétele. Egy nagyobb testű kutya akciós ára 498.000 yen, ami közel 1 millió forint!!!! Ehhez még hozzájönnek mindenféle járulékos költségek. Megtudtuk, hogy itt a kutyára biztosítást is kötnek, amit nem is csodálunk, egy ilyen összegű befektetést valószínű mi is bebiztosítanánk. Ezen túl teljes iparág épült a kutyák kiszolgálására. Divatipar, élelmiszer stb.

A japán kutyának az alábbi felszerelésekre van szüksége:

-          ruhák! – pl. japán focimez

-          póráz, divatos nyakörv

-          kutyatáska: kutyasétáltatáshoz használt kis kézi szütyő, ami tartalmazza a kaki összegyűjtő zacsikat és ivóvizet speciális kutyakulacsban (itt a kutyakakit haza kell vinni – oka: nincsenek nyilvános kukák, meg hát különben is!)

-          kutyakocsi: nem mindenki használja, inkább idősebbeknél láttam. Ez lényegében olyan, mint egy babakocsi.

-          kutyahordozók: kézitáskák a kutyák szállítására – sokkal nagyobb választékot képzeljetek el ebből, mint otthon!

-          fekhely, designos kutyamatracok – estére egyébként kis ketrecekbe zárják a kutyusokat

-          szupi-csudi játékok

-          speciális, fajtának megfelelő kaja (mert ugye csak fajtatiszta kutyák vannak)

Emellett még persze rendszeresen viszik kozmetikushoz. Itt még nem láttam elhanyagolt kutyát!

 

Kedvelt kutyafajtáik például: akita, különböző spánielek, hosszúszőrű tacskó, foxterrier, golden retriver, uszkár, pudli.

 

Remélem, a mi kertben tartott kis öreglányunk, nem vágyik ilyen életre!

 

2 komment

Címkék: kutya japán


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr932096968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edédi 2010.07.24. 09:28:47

Sziasztok lányok, fiúk!
Nálunk is óriási a meleg, csurog rólunk az izzadság, meg minden.
Csak a strandon lehet kibírni. Tegnap Gyurikával több mint fél napig voltunk az esztergomi aqua parkban. A vízben ragyogóan kibírtuk és sokat úsztunk.
Aug. 20-án mégis lesz egy kevés tűzijáték. Hazaértek addigra?
Már várunk Titeket, még akkor is ha már elfelejtettetek. Türelmes fogok lenni és szeretlek Titeket azért. Puszi Edédi

vízumfeleség 2010.07.31. 07:06:48

@Edédi: Nem, nem, majd szeptember elején érkezünk!!!
süti beállítások módosítása