HTML

Ösztöndíjjal egy évet töltök Japánban...

Egy évet töltök Japánban egy kutató ösztöndíjjal. Remélem jó lesz. Itt megírom.

Friss topikok

  • mexvel: Nem semmi ----------------------------------- www.repjegy-repulojegy.hu (2011.01.30. 23:37) Repülőjegy haza
  • elite beat agent: Kérdeztétek, hogy hol lehet japán élelmiszert kapni Budapesten. Pl. itt: www.tokyoplaza.hu/ Va... (2010.09.20. 12:08) Hazaérkezés
  • fifla: Szia Nyomon követtem a blogod és nagyon tetszett az írásod. Most hogy hazaértél nem lesz egy ös... (2010.09.05. 22:36) Csomagok a repülőtérre
  • ORGASMUSFORSCHER: Drágajó ösztöndíjas, csak egy rövid komment: lszi ne próbáld meg a hazai és a japán viszonyokat ö... (2010.08.02. 17:58) Borzasztóan hosszú tűzijáték
  • vízumfeleség: @Pejho: Köszönöm :) Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hog... (2010.07.31. 07:09) Helló „Kittin”

Linkblog

2010.05.21. 04:50 vízumfeleség

Gyerekgyár

Körülbelül 1 hónapja megkapott behívónk alapján hétfőn ellátogattunk a lurkókkal Shin-Yurigaoka-ra, hogy a Ward Officeban beadassuk Darinának az OPV oltást. 10 perccel a megadott időpont előtt érkeztünk, és biztos voltam benne, hogy jó helyen járunk, mert már az állomásról kiérve egy babakocsi konvojhoz csatlakozva jutottunk el a célállomásra. Mondanom sem kell, ismét sokan voltunk. Kb. 50 méteres sor állt már, mire mi megérkeztünk. Pár perc sorban állás után hirtelen nagy nyüzsgés támadt, rendőrnek öltöző intézkedők lepték el a helyet, gyorsan lefektettek a földre valami huzalt, rajta több mint száz kis lakattal, majd hangosan kiabálni kezdtek. Miután a nyelvet továbbra sem beszélem, marad a megfigyelés és az utánzás. Az anyák gyorsan kikapkodták gyerekeiket a kocsikból, a járgányokat pedig a huzalokhoz tolták, ott a „rendőrök” lelakatolták, majd átadták a kulcsot.

Újra sorban állás, ezúttal már gyerekkel a kézben, Zorkát hanggal koordinálva.

Az utcáról a várócsarnokba érve, éreztem, hogy azt ottani koordinátor figyel. Tudtam, hogy valami lesz, de gondoltam megvárom, hogy összeszedje a bátorságát és megszólítson. Kb. 40 percig tartott, mire odamerészkedett és az oltáshoz szükséges szokásos kérdőívet kérte tőlem. Persze nem volt, és ráadásul még kérdeztem is, ugyanis Darina otthon már kapott IPV oltását, amit itt Japánban nem alkalmaznak. Az oltási könyvben mutogatva megértette, hogy mi a bajom, majd felmarkolta a papírjaimat és elszaladt (Itt egyébként, ha valakitől segítséget kérsz, az biztosan – kortól függetlenül - szaladva oldja meg a problémát.). Pár perc múlva visszajött, hozott egy angol nyelvű kérdőívet, kiemelt a sorból, hogy nyugodtan kitölthessem. A kérdőív után gondoltam visszaállok oda, ahol eredetileg álltam, de nem úgy ám! Pontosan a terem azon pontján kellett visszaállnom a sorba, ahonnan ő kiemelt. Ezzel veszítettünk kb. 5 métert.

De innen már gyorsan pörögtek az események: asztal, két ügyintéző, beszélgetünk japánul, tippelek mit akar, mutogatva válasz, irány a hőmérőzés (sajnos csak a 10 perces higanyosból jutott, ami kiverte Darinánál a biztosítékot, így 36,1-nél meguntam), majd 5 orvos egyike meghallgatta, megnyomkodta, belenézett. Ezután jött az OPV, bele a szájába. Előtte még magyarázkodás, hogy az oltási könyvben az X Magyarországon azt jelenti, hogy igen, azt megkapta (itt ugyanis karikával jelölik, mert az x nemet jelenti számukra) – ez egyébként nehezen ment.

2 óra alatt végeztünk. Zóra türelmét meghálálva, mert igen, egészen jól viselkedett, csak 2x tűnt el a tömegben, irány a játékbolt, ahol választott magának egy paradicsomot, és mivel voltak akciós gyerekpólók, és ő szeret ruhákat vásárolni, azokból is választhatott.

 

Szólj hozzá!

Címkék: japán oltás oltás ügyintézés


A bejegyzés trackback címe:

https://tokio.blog.hu/api/trackback/id/tr322019739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása